Şahin Demir, “Sorguda” sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor!

3 dakikada okunur

Portrelerinde hiper gerçekliği yakalamış yüzleri, durağanlığın içinde katman katman yükselen boyaların etkisiyle hareketlendiren Şahin DEMİR, Küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği “SORGUDA” isimli resim sergisi ile 24 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında DG Art Project’te sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

Şahin DEMİR, küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği “SORGUDA” isimli resim sergisi ile DG Art Project ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sanatçı şehrin karmaşasının içinde koşturan, gürültünün içinde sessizliğe boğulmuş insan suretlerini resmettiği bu sergisinde; susmuş, gözleri ile konuşan, derdi tasası birbirinden farklı, hayatı sorgulayan insan yüzlerini tuvaline taşıyor. Çağdaş portreye küçük öneriler sunmak istercesine tekli ve ikili portelerle ön plana çıkan eserler, geleneksel portrenin soyutlamayla sınavı gibi. Durağanlığın içinde katman katman yükselen boyaların etkisiyle hareketlendirilen eserler; gerçek ve kurgu arasındaki çizginin kaybolduğu, insanın kendi gerçeğini kaybettiği, hayal dünyasını gerçekliğin önüne taşıyan, sanal, boyutlu, sorgulanmaya açık nitelikte. Kontrast renklerin yoğun kullanımı ile parlayan eserler, izleyiciye üç boyutlu heykelsi bir görünüm keyfi de veriyor. Sanatçı, güçlü bir görsel etki ve estetik beceriyle bir yandan insanların göründüğü gibi olmadığının altını çiziyor diğer yandan da duygularını ve iç dünyanı dışa vuruyor.

Küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği “SORGUDA” isimli sergi, 12 Ekim 2024 tarihine kadar DG Art Project’te ziyaret edilebilir.

ŞAHİN DEMİR HAKKINDA

1987 yılında Mardin’de doğan sanatçı, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim – İş Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. 2012 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimi almaya başlayan DEMİR, ulusal düzeyde gerçekleştirilen birçok yarışmada derece kazandı. Kişisel sergilerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında çok sayıda karma sergiye katıldı. Çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdüren DEMİR, son dönem eserlerinde; kozmopolit bir şehirdeki insan kalabalığını sorgularken hiç kimsenin göründüğü gibi olmadığına dikkat çekiyor.

 

 

 

Önceki Yazı

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Okurlarla Buluşmak için Gün Sayıyor

Sonraki Yazı

New York Metropolitan Sanat Müzesi’nden Yıldız Holding’e ziyaret

Son Yazılar

YKY’de son çıkanlar

Yapı Kredi Yayınları eylül ayında birçok yeni kitap çıkardı. Yapı Kredi Yayınları’nın çıkardığı bu kitaplara gelin